De Kaart op tafel

  1. jun, 2017

Als startend ondernemer weet ik hoe waardevol het is om te netwerken en nog belangrijker; Welk verschil het maakt als je je echt durft te verbinden met mensen. Door echt te verbinden, door oprecht contact kun je vaak een ander verder helpen, of krijg je juist net zelf die gouden tip die je inspireert en je verder helpt.

En als coach bevind ik mij regelmatig gesprekken die heel wat meer diepgang bevatten dan de gesprekken die gevoerd worden bij het vriesvak in de supermarkt. Toch kan ik soms van een hele eenvoudige kleine boodschap ontzettend geraakt worden en overdonderd zijn. Laatst was er zo’n moment.

Een paar weken geleden ontving ik een kaartje van een vrouw die ik net via via had ontmoet en nog niet echt kende. Op de achterzijde stond een persoonlijke boodschap met een – ook wel kwetsbare- uitnodiging om samen wat tijd door te brengen. Maar niet alleen de tekst op de achterzijde vond ik leuk, ook haar initiatief om die kaart naar mij te versturen én de tekst op voorkant op de kaart inspireert mij. Sterker nog, de kaart zit op dit moment standaard in mijn etui zodat ik elke keer weer een beetje van die inspiratie kan opladen.

“Every person is a new door to a different world”.

Mijn ervaring is dat wij mensen niet zo snel zijn als het gaat om echt verbinden, om open en oprecht contact aan te gaan. Zijn we niet veel meer bezig met laten zien hoe goed het met ons gaat, dan met ons openstellen voor kansen om te kunnen vinden wat we nodig hebben? Kijken we niet liever weg dan in iemands ogen?

Ik stel mij steeds vaker voor wat zou er gebeuren als wij in onze contacten al onze kaarten op tafel leggen in ons contact met andere mensen. Als we echt contact aan gaan, ons willen verbinden, de ander willen horen en onze dromen en doelen durven te bespreken.

Ik ben de kaartschrijfster dankbaar. Zij maakte daadwerkelijk contact, met een vreemde – met mij. Haar openheid verraste mij, haar lef om een kaartje te sturen met een boodschap waarvan zij vond dat die bij mij – de ander – paste. Dus binnenkort gaan wij een kopje thee drinken. Even verbinden.

Facebook
Facebook
info@beminded.nl
Instagram
YOUTUBE
YOUTUBE
LINKEDIN
RSS